Stare Gry
www.StareGry.pl
Forum poswiecone jest w calosci starym grom komputerowym oraz stronie staregry.pl. Mozna takze dyskutowac o emulacji i starych komputerach.

FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Karcianki
Idź do strony Poprzedni  1, 2

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum www.StareGry.pl Strona Główna -> Bez prądu
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  

Najlepsza karcianka wg ciebie?
Doom Trooper
13%
 13%  [ 8 ]
Magic The Gathering
55%
 55%  [ 34 ]
Star Wars
3%
 3%  [ 2 ]
Harry Potter
0%
 0%  [ 0 ]
Lord of the Rings
3%
 3%  [ 2 ]
Thorgal
3%
 3%  [ 2 ]
Legend of the five Rings
1%
 1%  [ 1 ]
DragonBall
1%
 1%  [ 1 ]
Pokemon
6%
 6%  [ 4 ]
Inne
11%
 11%  [ 7 ]
Wszystkich Głosów : 61

Autor Wiadomość
Krosan
Zombieman
Zombieman

PostWysłany: Sob Wrz 25, 2004 10:29 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Jescze Yu-Gi-Oh i Duel Masters - ale i tak MTG RZĄDZI.

P.S. Do kogo mam złożyć zażalenie, że litery nie mogą być większe?
smogger
Heavy Minigunner
Heavy Minigunner

PostWysłany: Sro Gru 15, 2004 7:47 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

MTG tak raczej nie ma lepszych , tylko te dobre karty naprawdę dużo kosztują Mad ! Gdyby tylko nie kosztowały tyle gdyby wszystkie były po niskiej przystępnej cenie to na pewno znalazło by się więcej zwolenników.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Evert
Heavy Minigunner
Heavy Minigunner

PostWysłany: Pon Gru 27, 2004 3:47 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Gram w Magica, kiedyś grałem w Doom Troopera, nie wiwm co lepsze. Szkoda, że już nie wydają Dooma Crying or Very sad . W Mtg nie gram na turniejach, bo moja talia to w sporej części stare karty(uważam, że dodatki wydają zbyt często. No ale przecież jakoś muszą zarobić).
Powrót do góry
n_b
Zombieman
Zombieman

PostWysłany: Czw Maj 14, 2009 7:10 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Odświeżę nieco temat. Mnie podchodzi Thorgal - chyba najbardziej ze względu na to, że karcianka oparta jest na komiksie, który kiedyś był dla mnie czymś wyjątkowym... Zasady są dość proste, gra się szybko i obecnie niska cena za starter są dużym plusem gry. No i oczywiście kadry z komiksu... jedyny minus to brak rozszerzeń lub dodatków do gry - Egmont coś tam planował, ale ostatecznie zrezygnowano z wydania dodatku.

Jeśli macie jakieś karty promocyjne do Thorgala - piszcie do mnie - na pewno dogadamy się co do ceny Cool. Poszukuję: PEGAZA i WATAHY WILKÓW.
Powrót do góry
SeeM
Hell Knight
Hell Knight

PostWysłany: Pią Maj 15, 2009 10:28 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Są też karcianki niekolekcjonerskie, np. Citadels. Bardzo mi się podoba, niedawno zamówiłem w Rebelu. A jeśli chodzi o stare gry (w końcu to roum o starych grach) to polecam Step by Step (wydana przez Encore wieki temu).
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
DarkSavant
Imp
Imp

PostWysłany: Sob Maj 16, 2009 7:22 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Wśród niekolekcjonerskich znajdzie się sporo perełek - wspomniane Citadels, Caylus Magna Carta, San Juan, czy rewelacja ostatnich miesięcy Race for the Galaxy (grywa ktoś?).
Jeżeli chodzi o karcianki kolekcjonerskie to najwięcej grywałem oczywiście w M:tG (edycje V - VIII). W międzyczasie pogrywałem w Dark Eden, Kult i jedną z najfajniejszych karcianek, a mianowicie Shadowrun. Potem jeszcze miał miejsce krótki kontakt z LotR'em, ale gra mi nie podeszła ani trochę i skończyłem w nią jakiś czas przed pojawieniem się polskiej edycji.
Ostatnio przypomniałem sobie natomiast o karciance która już dawno temu wpadła mi w oko, ale nie było okazji jej kupić, a mam na myśli Middle Earth: The Wizard. (wraz z dodatkami) Na razie ściągnąłem sobie skany wszystkich kart i przeglądam je czytając równocześnie instrukcje. Jak stwierdzę, że jest OK, to złożę sobie ze trzy, cztery talie i je wydrukuję. Niby nie to samo co oryginalne karty, ale o te w tej chwili ciężko (najdostępniejsze są chyba boostery z wersji francuskiej, a to mnie nie urządza).

"Żeby grać musisz mieć pięć klawiszy - lewo, prawo, dół, góra, fajer!"
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
n_b
Zombieman
Zombieman

PostWysłany: Czw Cze 25, 2009 5:31 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

n_b napisał:
Jeśli macie jakieś karty promocyjne do Thorgala - piszcie do mnie - na pewno dogadamy się co do ceny Cool. Poszukuję: PEGAZA i WATAHY WILKÓW.

Cały czas aktualne - jeśli macie jakieś karty do Thorgala - piszcie! - na pewno się dogadamy Smile
Powrót do góry
n_b
Zombieman
Zombieman

PostWysłany: Wto Lis 03, 2009 9:35 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Wyniki ankiety są przytłaczające - MtG i później długo, długo nic... Ja jednak mam sentyment do THORGALA i tego będę się trzymał Cool
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum www.StareGry.pl Strona Główna -> Bez prądu Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2
Strona 2 z 2

Skocz do: