| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Najlepsza karcianka wg ciebie? |
| Doom Trooper |
|
13% |
[ 8 ] |
| Magic The Gathering |
|
55% |
[ 34 ] |
| Star Wars |
|
3% |
[ 2 ] |
| Harry Potter |
|
0% |
[ 0 ] |
| Lord of the Rings |
|
3% |
[ 2 ] |
| Thorgal |
|
3% |
[ 2 ] |
| Legend of the five Rings |
|
1% |
[ 1 ] |
| DragonBall |
|
1% |
[ 1 ] |
| Pokemon |
|
6% |
[ 4 ] |
| Inne |
|
11% |
[ 7 ] |
|
| Wszystkich Głosów : 61 |
|
| Autor |
Wiadomość |
Krosan Zombieman

Dołączył: 25 Wrz 2004 Posty: 3 Skąd: Z Magic The Gathering (W Tęgoborzy)
|
Wysłany: Sob Wrz 25, 2004 10:29 am Temat postu: |
|
|
Jescze Yu-Gi-Oh i Duel Masters - ale i tak MTG RZĄDZI.
P.S. Do kogo mam złożyć zażalenie, że litery nie mogą być większe? _________________ Life is brutal and full of zasadzkas and somtimes kopas w upas....Chyba. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
smogger Heavy Minigunner

|
Wysłany: Sro Gru 15, 2004 7:47 pm Temat postu: |
|
|
MTG tak raczej nie ma lepszych , tylko te dobre karty naprawdę dużo kosztują ! Gdyby tylko nie kosztowały tyle gdyby wszystkie były po niskiej przystępnej cenie to na pewno znalazło by się więcej zwolenników. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Evert Heavy Minigunner

|
Wysłany: Pon Gru 27, 2004 3:47 pm Temat postu: |
|
|
Gram w Magica, kiedyś grałem w Doom Troopera, nie wiwm co lepsze. Szkoda, że już nie wydają Dooma . W Mtg nie gram na turniejach, bo moja talia to w sporej części stare karty(uważam, że dodatki wydają zbyt często. No ale przecież jakoś muszą zarobić). |
|
| Powrót do góry |
|
 |
n_b Zombieman

|
Wysłany: Czw Maj 14, 2009 7:10 pm Temat postu: |
|
|
Odświeżę nieco temat. Mnie podchodzi Thorgal - chyba najbardziej ze względu na to, że karcianka oparta jest na komiksie, który kiedyś był dla mnie czymś wyjątkowym... Zasady są dość proste, gra się szybko i obecnie niska cena za starter są dużym plusem gry. No i oczywiście kadry z komiksu... jedyny minus to brak rozszerzeń lub dodatków do gry - Egmont coś tam planował, ale ostatecznie zrezygnowano z wydania dodatku.
Jeśli macie jakieś karty promocyjne do Thorgala - piszcie do mnie - na pewno dogadamy się co do ceny . Poszukuję: PEGAZA i WATAHY WILKÓW. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
SeeM Hell Knight

|
Wysłany: Pią Maj 15, 2009 10:28 pm Temat postu: |
|
|
| Są też karcianki niekolekcjonerskie, np. Citadels. Bardzo mi się podoba, niedawno zamówiłem w Rebelu. A jeśli chodzi o stare gry (w końcu to roum o starych grach) to polecam Step by Step (wydana przez Encore wieki temu). |
|
| Powrót do góry |
|
 |
DarkSavant Imp

|
Wysłany: Sob Maj 16, 2009 7:22 am Temat postu: |
|
|
Wśród niekolekcjonerskich znajdzie się sporo perełek - wspomniane Citadels, Caylus Magna Carta, San Juan, czy rewelacja ostatnich miesięcy Race for the Galaxy (grywa ktoś?).
Jeżeli chodzi o karcianki kolekcjonerskie to najwięcej grywałem oczywiście w M:tG (edycje V - VIII). W międzyczasie pogrywałem w Dark Eden, Kult i jedną z najfajniejszych karcianek, a mianowicie Shadowrun. Potem jeszcze miał miejsce krótki kontakt z LotR'em, ale gra mi nie podeszła ani trochę i skończyłem w nią jakiś czas przed pojawieniem się polskiej edycji.
Ostatnio przypomniałem sobie natomiast o karciance która już dawno temu wpadła mi w oko, ale nie było okazji jej kupić, a mam na myśli Middle Earth: The Wizard. (wraz z dodatkami) Na razie ściągnąłem sobie skany wszystkich kart i przeglądam je czytając równocześnie instrukcje. Jak stwierdzę, że jest OK, to złożę sobie ze trzy, cztery talie i je wydrukuję. Niby nie to samo co oryginalne karty, ale o te w tej chwili ciężko (najdostępniejsze są chyba boostery z wersji francuskiej, a to mnie nie urządza). _________________
"Żeby grać musisz mieć pięć klawiszy - lewo, prawo, dół, góra, fajer!" |
|
| Powrót do góry |
|
 |
n_b Zombieman

|
Wysłany: Czw Cze 25, 2009 5:31 pm Temat postu: |
|
|
| n_b napisał: | Jeśli macie jakieś karty promocyjne do Thorgala - piszcie do mnie - na pewno dogadamy się co do ceny . Poszukuję: PEGAZA i WATAHY WILKÓW. |
Cały czas aktualne - jeśli macie jakieś karty do Thorgala - piszcie! - na pewno się dogadamy  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
n_b Zombieman

|
Wysłany: Wto Lis 03, 2009 9:35 am Temat postu: |
|
|
Wyniki ankiety są przytłaczające - MtG i później długo, długo nic... Ja jednak mam sentyment do THORGALA i tego będę się trzymał  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|