| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
Drizzt Do'Urden Lost Soul

Dołączył: 23 Gru 2007 Posty: 149 Skąd: Kolonia Karna, Khorinis (Koszalin)
|
Wysłany: Pią Kwi 11, 2008 8:12 pm Temat postu: |
|
|
| Ichneumon napisał: | | stalker wprawdzie na poziomie ss2 nie jest ale i tak jest w nim wiecej rpg niz w diablo ... |
| chopak napisał: | | Hmm no tak, Diablo nie jest RPG tylko grą z elementami RPG. |
w ten sposób można powiedzieć o wielu grach na rynku czy to fps czy h&s czy rts a nawet przygodówki ale co z tego? ja sobie moge tak samo powiedzieć że UT 3 to wyścigówka i symulator lotnictwa bo można jeździć pojazdami i latać samolotami
| chopak napisał: | | Natomiast Stalker tychże elementów występujących w Diablo nie ma, i też RPG nie jest. Ma natomiast inne. No to w końcu rozwijające się statystyki postaci robią z gry rpg czy nie? A jeśli nie to co? |
tak więc poprostu żadna z tych gier w rzeczywistości nie jest erpegiem i nie ma co dalej o tym gadać diablo to h&s a stalker to fps i tyle
pozdrawiam Drizzt _________________ I have the power to make my evil take it's course! |
|
| Powrót do góry |
|
 |
verbatex4 Zombieman

|
Wysłany: Sob Lis 15, 2008 1:24 pm Temat postu: |
|
|
DIABLO II, GOTHIC2 NK i OBLIVION
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Haszczak Revenant

|
Wysłany: Sob Lis 15, 2008 2:00 pm Temat postu: |
|
|
Final Fantasy VI
Final Fantasy VII
Final Fantasy X
Fallout'y
Morrowind
a co do diablo...każdy ma inny pogląd na to czy tą gre zaliczyc do rpg czy H&S...jeśli chodzi omnie to mi to jest obojętne więc diablo też dopisuję do listy... |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Krzysztex Zombieman

|
Wysłany: Nie Mar 08, 2009 10:47 am Temat postu: |
|
|
1. Gothic
2. Gothic II
3. Fallout 2
4. Baldur's Gate II _________________ Zapraszam na moją stronę:
http://www.szantymen.yoyo.pl |
|
| Powrót do góry |
|
 |
SzatanToMama Zombieman

|
Wysłany: Czw Cze 10, 2010 5:34 pm Temat postu: |
|
|
Bezapelacyjny numer jeden - Fallout (1). Dwójka nie miała klimatu. No i jeszcze Gothic.  _________________ PIII 1GHZ + 256 MB RAM + GF4200 128 MB AGP 8x + Windows XP Pro SP3.
PII 450MHZ + 128 MB RAM + ATI RAGE PRO 4 MB AGP 2x + Windows 95 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
RadioFreeZerg Arch Vile

|
Wysłany: Czw Cze 10, 2010 6:28 pm Temat postu: |
|
|
Fallouty (1,2,3 -> 3 dopiero za drugim razem zaakceptowalem.. za duzy jednak szok przy przechodzeniu z 1 i 2). I tylko owe. _________________ Stare gry są piękne, dopóki ich się po kilku latach nie odpali:P
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
SzatanToMama Zombieman

|
Wysłany: Pią Cze 11, 2010 8:44 am Temat postu: |
|
|
Trójki w ogóle nie trawię. To jest jakiś FPS a nie RPG. _________________ PIII 1GHZ + 256 MB RAM + GF4200 128 MB AGP 8x + Windows XP Pro SP3.
|
| Powrót do góry |
|
 |
RadioFreeZerg Arch Vile

|
Wysłany: Pią Cze 11, 2010 10:22 am Temat postu: |
|
|
tak, jest to FPS, ale jest to takze RPG.. tyle ze z pierwszej osoby. Znajdz mi drugiego FPSa z taka mozliwoscia rozwoju postaci i tyloma questami do tego jest tam pelno "smaczkow" z czesci pierwszej i drugiej. (TAK, mi tez sie nie podoba to, ze F3 jest FPS, ale to nie przeszkodzilo mi w zanurzeniu sie po raz kolejny w ten barwny, spokaliptyczny swiat... )
Zreszta ogolnie widze tendencje do mieszania gatunkow u tworcow gier. Ostatnio slyszalem o RTS+FPS (jedni graja jako dowodzacy i maja RTS, a jednostki to zywi gracze). _________________ Stare gry są piękne, dopóki ich się po kilku latach nie odpali:P
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
SzatanToMama Zombieman

|
Wysłany: Pią Cze 11, 2010 12:01 pm Temat postu: |
|
|
No ale ja nie zbyt lubię takie mieszanki.  _________________ PIII 1GHZ + 256 MB RAM + GF4200 128 MB AGP 8x + Windows XP Pro SP3.
|
| Powrót do góry |
|
 |
chopak Arch Vile

Dołączył: 09 Cze 2004 Posty: 659 Skąd: z domu (albo ze szkoły)
|
Wysłany: Pią Cze 11, 2010 4:42 pm Temat postu: |
|
|
Problem z F3 jest taki, że można to traktować jako stuprocentowy FPS i w ogóle nie przejmować się levelami, perkami ani vatsem _________________ Śmierć jest Twoim domem
śmierć jest Twym mieszkaniem
śmierć jest Twoim celem
śmierć Twym powołaniem |
|
| Powrót do góry |
|
 |
umberlee Zombieman

|
Wysłany: Nie Cze 13, 2010 6:51 pm Temat postu: |
|
|
Witam
Ulubione:
Chrono Trigger
Fallout 1 & 2
Baldur's Gate 1 & 2
Morrowind
Podoba mi się też dodatek do NWN2: Maska zdrajcy.
Ulubione kiedyś:
Betrayal at Krondor, Lands of lore, Revenant, King's quest 8, Nox, Dark Earth,tekstówki z Gamblera
Miał ktoś może styczność z grami robionymi amatorsko przez czytelników Gamblera za pomocą prostego edytora?
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
LordParsifal Zombieman

|
Wysłany: Nie Sie 29, 2010 12:31 am Temat postu: |
|
|
| Jeśli o mnie chodzi to tylko i wyłącznie Gothic 1 i Gothic 2 wraz z Nocą Kruka. Pewnie też doszedłby Gothic 3, ale nie miałem okazji zagrać. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|